Vandring

Området rundt Heddan Gard passer utmerket for de som ønsker en fottur i et vennlig og mangfoldig natur- og kulturlandskap.

Det er 25 km merkete stier fordelt på 5 forskjellige turforslag.  Stiene går i et vekslende landskap fra dalen opp til snaufjellet.

En merket sti på vell 1 kilometer med 6 informasjonstavler går forbi bygninger, murer og dyrkningsrøyser i nærområdet, som forteller historien om garden og minner om svunne tider.  Stien er også tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Fiske

Opplev den magisk stemning når fisken biter på kroken, enten du prøver lykken langs bekker, i vann og tjern.  I Lauvatnet kan du fiske langs bredden, fra brygga eller la deg drive lett over vannet i båten. Fjellørret fra krystallklare vann eller bekkerøye fra vassdraget med kjøtt farget som aprikos er elsket av de fleste som har kastet med sluk eller flue.  Vi kan nesten garantere fangst, og skulle den utebli ligger det mer på fiskeren enn på fiskebestanden.

Sykling

Sykling  er spennende på smale bygdeveier, traktorveier og gamle stier, her kan du oppleve naturen fra sykkelsete. Vi har sykler og hjelmer til leie om du ikke ønsker å ta med din egen. Vi kan tilby mange forslag til sykkelruter, fra noen timer til heldags turer.

Om du velger off road eller om du vil være på veien så garanterer vi for en spesiell opplevelse.

Kultur

Historie og kulturopplevelser er lett tilgjengelig på Heddan.  Gardsmuseet har en samling av gamle redskaper, husflids artikler og verktøy.  Opplev garnets historie fra  ull til det er kardet, spunnet og rullet opp i nøster.   Tunet har mange gamle hus, Gamlehusan og stabburet er trolig fra 1600 tallet og er verneverdige bygninger. Kvernhuset, møllestuen potetkjelleren og smia gir et godt inntrykk på hvordan livet var på en gard i naturalhusholdningens tid.

Vinter

Heddan kan få mye snø vinterstid. Med godt smurte ski sklir det lett igjennom landskapet på løyper oppkjørt av snøscootere, eller om du heller foretrekker å pløye ditt eget spor. Vi har akebrett til låns om du våger den kilometer lange bakken ned til fylkesveien.  Det finns flere alpinbakker i området, Eikerappen er 32 km unna, Ljosland og Bortelid  65 km, alle ligger i Åseral. Kram snø egner seg også godt til å bygge snøhytte og snømann, eller til å ha et oppgjør i med en lokal snøball kamp.

Severdigheter

Heddan Gards beliggenhet er utmerket for dagsutflukter. Det er gode vegforbindelser i alle retninger. Lyngdal med badeland og fjorder er 40 km unna. Til Kristiansand med forretninger, restauranter, underholdning og fritids- og dyrepark er det 90 km.  Flekkefjord med Hollenderbyen, Mandal med Sjøsanden, Lista fyr og Lindesnes er alle bare en times kjøring unna. Til Lysefjorden, Prekestolen, Stavanger, Jærstrendene, Jøssingfjord, Suleskarveien, Setesdal eller mineralparken på Evje er alle fine dagsturer med Heddan som utgangspunkt. Snakk med oss, vi er godt kjent i regionen.