Vandring

Området rundt Heddan Gard passer utmerket for de som ønsker en fottur i et vennlig og mangfoldig natur- og kulturlandskap.

Det er flere turløyper fordelt på 5 forskjellige vandreturer.  Stiene går i et vekslende landskap fra dalen opp til snaufjellet. Turforslag fra ut.no med Heddan Gard som utgangspunkt

En sti på 1 kilometer med 6 informasjonstavler går forbi bygninger, murer og dyrkningsrøyser i kulturlandskapet, som forteller historien om garden og minner om svunne tider.  Stien er også tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Fiske

Opplev den magisk stemning når fisken biter på kroken, enten du prøver lykken langs bekker, i vann og tjern.  Fisketur til Lauvatnet hvor du kan fiske langs bredden, fra brygga eller la deg drive lett over vannet i båten. Fjellørret fra krystallklare vann eller bekkerøye fra vassdraget med kjøtt farget som aprikos er elsket av de fleste som har kastet med sluk eller flue.  Vi kan nesten garantere fangst, og skulle den utebli ligger det mer på fiskeren enn på fiskebestanden. Heddan gard har båtutleie og fiskestang.

Aktiviteter

Familieaktiviteter, gruppe aktiviteter og for enkeltpersoner.

Beversafari, Vi tar en rundtur på ca 3 km med fortelling og viser spor etter beveren. Ingen garanti for at beveren vil vise seg frem.

Lefsebaking, Vi viser frem tradisjonen og hver får lov til å prøve seg. Vi har alt av utstyr og tilpasses den enkelte etter hvor mye man ønsker å bake.

Omvisning i kulturlandskapet, 1 km rundtur som passer for alle aldre og for bevegelseshemmede. Turen avsluttes i vårt gardsmuseum og en tur innom skolehuset.

Kontakt oss for flere aktiviteter.

Kultur

Historie og kulturopplevelser finnes nesten overalt i gardstunet på Heddan Gard .  Gardsmuseet et et lite museum som har en samling av gamle redskaper, husflids artikler og verktøy.  Opplev garnets historie fra  ull til det er kardet, spunnet og rullet opp i nøster.   Tunet har mange gamle hus, Gamlehusan og stabburet er trolig fra 1600 tallet og er verneverdige bygninger. Kvernhuset, møllestuen potetkjelleren og smia som finnes i kulturlandskapet, gir et godt inntrykk på hvordan livet var på en gard i naturalhusholdningens tid.

En sykkeltur eller kjøretur til Tingvatn Fornminnepark gir et innblikk tilbake til Folkevandringstid. Tingplassen på Tingavtn fornminnepark viser rester av steinsettinger og byr på opplevelser og aktiviteter rundt livet i folkevandringstid.

Severdigheter

Heddan Gards beliggenhet er utmerket for dagsutflukter.

Kvåsfossen Laksetrapp gir innblikk i Vill laksens verden.

Lyngdal 40 km kjøretur til havet, fjord og strand. Her er badelandet Sørlandsbadet og spa for regnfulle dager. Kristiansand 90km med bil eller 5o min med tog fra Snartemo.

Flekkefjord med dresinsykling, Mandal med sørlandets flotteste strand Sjøsanden, Lista fyr og Lindesnes fyr er alle bare en times kjøring unna.

Til Lysefjorden, Prekestolen, Kjeragbolten, Stavanger, Jærstrendene, Jøssingfjord, Suleskarveien, Setesdal , mineralparken på Evje  og  Elgtun er alle fine dagsturer med Heddan som utgangspunkt.

Snakk med oss, vi er godt kjent i regionen.

Vinter

Heddan kan få mye snø vinterstid. Med godt smurte ski sklir det lett igjennom landskapet på løyper oppkjørt av snøscootere, eller om du heller foretrekker å pløye ditt eget spor. Vi har akebrett til låns om du våger den kilometer lange bakken ned til fylkesveien.  Det finns flere alpinbakker i området, Eikerapen er 32 km unna, Ljosland og Bortelid  65 km, alle ligger i Åseral. Vinterparadiset Sirdal og Sirdal Huskyfarm gir flott naturopplevelse med hundeslede.

Kram snø egner seg også godt til å bygge snøhytte og snømann, eller til å ha et oppgjør i med en lokal snøball kamp.

Open chat